OCTA+ Blog Bekijk alle artikelen

Lage energieprijzen door COVID-19

Lage energieprijzen door COVID-19

Door de coronacrisis kelderden de energieprijzen in het voorjaar. Hoewel ze zich met het aantrekken van de economie in de zomer grotendeels herpakten, zitten ze nog steeds op een lager niveau dan voor de crisis. En dat is goed nieuws voor uw portemonnee.

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’. Dat geldt zelfs voor COVID-19. Als multi-energieleverancier zien wij sedert maart 2020 een sterke prijsdaling voor alle producten die wij aanbieden: zowel voor elektriciteit en aardgas, als voor brandstof en mazout. En dat heeft alles te maken met vraag en aanbod.

Elektriciteit: zet nu je lage prijs vast
Tijdens de lockdown viel de wereldeconomie haast helemaal stil, wat nefast was voor de vraag naar elektriciteit. Op het dieptepunt daalde het verbruik met 30%! Gevolg: grote hoeveelheden energie werden aan bodemprijzen op de markt gezet. Heb je een variabel energiecontract, dan zullen deze prijsdalingen een mooi verschil maken op je jaarafrekening. Zelfs terwijl je meer verbruikte omdat je ‘in je kot’ moest blijven. Anderzijds is het nú het moment om de lage prijzen voor een, twee of drie jaar vast te klikken in een vast tarief. Hoewel de energiemarkt zich tijdens de zomermaanden herpakte, dalen de prijzen opnieuw lichtjes door de tweede lockdown. Ontdek je gunstig elektriciteitstarief.

Vul goedkoop je mazouttank voor de winter
Ook voor stookolie hetzelfde verhaal: de prijs van de ruwe olie stond tijdens de lockdown op het laagste niveau in eenentwintig jaar. De daling van de economische activiteit zorgden voor een overschot aan ruwe olie. Bovendien weigerde Rusland zijn olieproductie terug te schroeven om de prijs terug op te krikken. De  OPEC wou niet onderdoen, wat leidde tot overproductie en gebrek aan opslag. Zo tuimelden de olieprijzen naar beneden, met het positieve gevolg voor de mazout- en brandstofprijzen. Tijdens de zomer herstelden de beurzen zich door afspraken rond productievermindering. Begin september volgde opnieuw een daling door de wereldwijde heropflakkering van COVID-19 en doordat Saoedi-Arabië de verkoopprijzen van oktober verlaagde. Nu stookolie bestellen is dus een uitstekend idee om goedkoop en warm de winter door te komen. Vraag hier je  voordelige mazoutprijs aan.

Diesel en benzine nog steeds goedkoper dan vóór corona
De diesel en benzineprijzen volgden dezelfde dalende trend. Ook daar een sterk afgezwakte vraag door de lockdown, met lage prijzen en filevrije wegen tot gevolg. Langzaam trok de economie weer op gang. Hoewel de benzineprijzen ondertussen stegen, betaal je nog altijd minder dan vóór het coronatijdperk. Met onze HybridCard krijg je trouwens extra korting aan de pomp. En je hebt twee op drie tankstations in België ter beschikking. Kijk hier hoeveel je bespaart met de HybridCard tankkaart.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit