OCTA+ Blog Bekijk alle artikelen

Nieuwe look autoverzekeringspapier

Nieuwe look autoverzekeringspapier

Wist je dat de internationale motorrijtuigverzekeringskaart, beter bekend als  de ‘groene kaart’, verandert van kleur? Ze wordt wit en is niet langer aan twee zijden bedrukt.

De BA autoverzekering wil in de toekomst de kaart elektronisch opsturen in pdf-formaat.
Zo kan je de verzekeringskaart op je smartphone bewaren en heb je ze altijd bij. De FOD Economie raadt wel aan om ze af te drukken op wit papier en in je auto te leggen, zeker als je naar het buitenland reist. Stel dat je gsm plat is of gestolen, dan heb je toch je verzekeringskaart in je handschoenkastje liggen. Sommige landen aanvaarden trouwens de elektronische versie niet. Ook als je je auto uitleent of deelt, moet de bestuurder altijd de verzekeringskaart kunnen voorleggen bij een politiecontrole of bij de autokeuring.

Vanaf 1 juli 2020 zal je dus een witte verzekeringskaart ontvangen. Tot 31 december 2021 wordt de groene kaart nog aanvaard, tenminste als de vervaldatum niet verlopen is. Vanaf 1 januari 2022 is enkel het wit formulier geldig.

Octaplus.be maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden, om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en om de inhoud van haar websites af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie over het cookiebeleid van octaplus.be, klik hier.
Sluit